Zgodovina podjetja 

Podjetje Eltron, trgovina, zastopanje, inženiring d.o.o. je ustanovil gospod Jernej Gortnar ob koncu leta 1990 in spomladi 1991 v naselju Žabnica odprl manjšo trgovino. G. Gortnar, po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir strojništva, je takrat podjetje usmeril v področje ogrevalne tehnike in vodovodnih instalacij.

 

Podjetje se je uspešno razvijalo in leta 1994, takrat s 4 zaposlenimi, preselilo na novo lokacijo, na Ručigajevo 3, v Kranj. Stalni razvoj podjetja, širitev prodajnega programa, tako v sklopu ogrevalne tehnike kot širitev na nova področja (keramika), je privedlo do nadaljnjih uspehov v poslovanju podjetja. Tako je v obdobju od leta 1994 do 1999 podjetje zabeležilo skoraj trikratno rast prometa in postalo podjetniška gazela (v zgornji polovici med 500 najhitreje rastočimi podjetji v Sloveniji).

 

Tak obseg poslovanja je privedel do novih razmišljanj in potreb podjetja. Po opravljenih analizah in izdelanem poslovnem načrtu se je sprejela pomembna odločitev, ki pomeni naslednji pomembnejši mejnik v razvoju podjetja. Utesnjena lokacija v Kranju namreč ni več omogočala nadaljnjega razvoja, zato se je skupaj z dotedanjim najboljšim kupcem ustanovilo podjetje VETO Veletrgovina, d.o.o., ki je leta 2001 na Brnčičevi cesti 25 v Ljubljani odprlo poslovne prostore. Veto, d.o.o. je prevzel vse nabavne in veleprodajne funkcije za območje Slovenije, medtem ko je Eltron d.o.o. postal maloprodajno podjetje za oskrbovanje gorenjskih obrtnikov in končnih kupcev.

 

Po skoraj 20 letih uspešnega vodenja in poslovanja podjetja Eltron d.o.o. je prišlo do novega pomembnega dogodka. V aprilu 2010 se je podjetje preselilo na povsem novo lokacijo v Kranju, na Šucevo ulico 56, kjer se je odprl povsem nov trgovsko – prodajni center ELTRON. V njem sta se uredila 2 večja prodajna programa, v pritličju ogrevanje in vodovod ter v 1. nadstropju lepo opremljen salon kopalnic.

 

Danes Eltron d.o.o., s 15 zaposlenimi in 25 letnimi izkušnjami predstavlja pomembnega dobavitelja ogrevalne in vodovodne tehnike ter kopalniškega programa na območju Kranja in širše okolice.


Strankam nudi izjemno široko ponudbo izdelkov vodovodne in ogrevalne tehnike različnih evropsko uveljavljenih proizvajalcev kot so npr.: De Dietrich, Windhager, Stiebel Eltron, De Longhi, Esbe, Bentone, Blansol, Wavin, Bugatti… Izdelke omenjenih proizvajalcev odlikujejo lastnosti kot so: inovativne rešitve, vrhunska kvaliteta, enostavna uporaba, varčnost, zanesljivost in ekološka primernost.


V salonu kopalnic je mogoče kupiti vse kar potrebuje kopalnica. Izdelki, več kot 40 različnih tujih in domačih proizvajalcev, so estetsko dovršeni, različnih designov, kvalitetni, funkcionalno uporabni ter ekološko usmerjeni, saj vse več proizvajalcev temu področju namenja poseben poudarek.

 

Želja vseh zaposlenih je zagotoviti zadovoljstvo vsem, ki sodelujejo s podjetjem, predvsem pa zagotoviti ljudem ogrevalni sistem, ki jim bo predstavljal udobje in bodo z njim zadovoljni. Prav tako je želja nuditi izbor kopalnic, ki bo kupcem omogočal, da si bodo ustvarili kopalnico v kateri bodo z veseljem začeli vsako jutro.